top of page

FAQ

Oppdatert: 25. apr. 2021Hva er Nordic Senter og hva jobber dere med? Siden 1998 har Nordic Senter drevet språk-og kulturkurs i norsk og spansk. Hundrevis av elever har gått på våre kurs, og har i ettertid hatt glede av sine språk-og kulturkunnskaper i Spania så vel som i NorgeDu møter mange av dem i jobb i norske bedrifter i Spania og i Norge, og i spanske bedrifter i Spania.

Mens andre har lært seg språket i egen interesse for å kunne støtte seg til kommunikativ kompetanse på spansk eller norsk . Det har de hatt bruk for i møtet med myndigheter, skole, barnehage og i hverdagen generelt. Ikke minst til sosialisering og relasjonsbygging i den andre kulturen.

For noen har det også vært begynnelsen på språkstudier i norsk eller spansk.Vi er stolte over å kunne si at flere av våre elever både har tatt den såkalte Bergenstesten i norsk i regi av Kompetanse Norge (Folkeuniversitetet)og studiepoeng i spansk ved norske universitet.

Vi har også samarbeidspartnere i Norge og Spania som kan bistå med onboarding og integrering i din nye jobb og ditt nye hjemland.

Individuelt tilpasset onboarding og hverdagsintegrering blir ivaretatt av flere aktører. En engasjert arbeidsgiver er her en nøkkelfaktor.. I tillegg følges deltaker opp med motivasjonssamtaler på eget morsmål. Disse knyttes opp til både jobb -og hverdagsintegrering. Onboardig en del av NordicID-modellen, som inkluderer språk-og kulturkunnskap.


Hos oss har vi kurset sykepleiere,ingeniører, resepsjonister,bussjåfører,helsefagarbeidere,elektrikere,lærere, språkstudenter,leger,designere,servitører,kokker,fysioterapeuter,farmasøyter,optikere,bakere… i fra null språkkunnskap til B1 på 33 dager ( 500 timer ) på våre språk-og kulturbad ..Eller på onlinekurs over litt lengre tid.

Hvordan jobber Nordic Senter? Nordic Senter har i løpet et år mellom to og fire åpne kurs for uspesifiserte yrkesgrupper.

Elever som har fullført disse kursene kan etter avtale nyte godt av tilbud om videre språktrening, onboarding og hverdagsintegrering .

Vi har på de øvrige kursene spesifikke yrkesgrupper, bestilt av arbeidsgiver, som får profesjonsrettete kurs i tillegg til språk -og kulturopplæring .Etter gjennomført kurs kan det om ønskelig inkluderes tilbud om språktrening,onboarding og hverdagsintegrering. Eksempler kurs for grupper som er bestilt av arbeidsgiver er farmasøyter, bankansatte, sykepleiere ,optikere og yrkessjåfører.


Hvilke kvalifikasjoner har de ansatte ved Nordic Senter?

Lærerstaben er i hovedsak utdannet ved norske og spanske universitet og høyskoler og i tillegg har de lang undervisningserfaring fra offentlige så vel som private skoler og institusjoner.

Eksempelvis kan vi nevne erfaring fra norsk og spansk skoleverk på grunnskole- og videregående nivå, Folkeuniversitetet, Universitetet i Alicante og spanske NAV (Seguridad Social).Våre lærere er også godkjente av Kompetanse Norge til undervisning i norsk og samfunnkunnskap for innvandrere til Norge.

Hvilket språknivå trenger jeg for å jobbe i Norge?

For å få din første jobb, må du beherske minimum B1.

Er det vanskelig å lære norsk?

Nei, norsk er på noen måter et lett språk å lære. Sammen med vår metode og våre erfarne og profesjonelle lærere som har lang erfaring med å undervise norsk som andrespråk, gjør vi vårt til at du kommer du til B1 på rekordtid, sammenlignet med andre kurs. Selvfølgelig kreves det egeninnsats fra din side. Men er motivasjonen på plass, vil du greie det ! Det er en fordel om du kan flere språk, for eksempel engelsk, men det er ikke noen forutsetning.

Må jeg ha et godt engelsknivå for å jobbe i Norge?

Nei, det er ikke nødvendig, siden de fleste nordmenn og kollegaene dine forventer at du snakker norsk med dem. Men generelt kan man si at de fleste nordmenn behersker godt engelsk.


Hvor mange timer per dag må jeg regne med å bruke på norskkurset?

Hvis du velger vårt onlinekurs, må du regne med å bruke fire timer per dag i tillegg til onlineundervisningen. Ca 8 timer per dag, 500 timer totalt. For å oppnå B1 og helsenorsk for sykepleiere, er det totalt snakk om 650 timer i løpet av totalt 4,5 måneder.

Dersom du velger klasseromsundervisningen eller immersjon , er det snakk om 15 timer per dag, sju dager i uka., i løpet av 33 dager. 500 timer totalt.

Dette kurset holdes i den norske kolonien i Alfaz del Pi i Alicante, Spania.

Begge kurstypene har fokus på å lære språk,kultur og samfunnskunnskap.

Kan jeg jobbe mens jeg går på kurs?

Svaret er både ja og nei. Det kommer an på hvilken kurstype du velger. Vi har onlinekurs som krever din innsats 8 timer hver dag i fire måneder. Så har vi immersjonskurs som krever at du parkerer livet ditt og kommer til Alfaz del Pi i 33 dager.

Det går veldig bra å kombinere jobb med immersjonskurset. Kanskje du kan kombinere det med ferien din ?

Går du på onlinekurset anbefaler vi at du ikke jobber, da kurset vil kreve stor innsats fra din side. Har du stort fravær på kurset, vil du heller ikke få deltakelsen godkjent.

Hvor finner jeg informasjon om

· Jobb i Norge

· Lønn

· Livet i Norge

· Bolig ved jobb i vikarbyrå

Følg lenken ( www.nordic-house.no ) så finner du informasjonen du leter etter

Hva er immersjon ?

Immersjon, eller språkbad som det ofte kalles, bygger på ideen om å lære andrespråk på samme måte som man i sin tid lærte morsmålet – nemlig gjennom virkelige kommunikasjonssituasjoner. Målet er å oppnå to- eller flerspråklighet uten at det går ut over ferdighetene i morsmålet. Nordic Senter er stolt av å kunne tilby språk- og kulturopplæring som bidrar til å oppfylle drømmen og muligheten om et liv i et nytt land for så mange Dette har vi jobbet med siden 1998 . Suksesshistoriene om etablering i et nytt hjemland er ikke få, takket være oss.

Vi støtter oss på vår inngående fag-og kulturkunnskap,mangeårige erfaring og flinke medarbeidere for trygt å kunne nå dette målet : Å lære og bli kjent med et nytt språk og en ny kultur.


Hvilke nivå er kursene på Nordic Senter, og hvilken metode bruker dere?

Kursene vi tilbyr er på nivå A1,A2, B1 og B2/C1. Det vil si fra nybegynner til viderekommende i norsk og spansk. Vi bruker hovedtrekk fra NordicID modellen for alle kursene vi holder både i Norge og i Spania. Kursene våre er både klasseroms – og/eller nettbaserte.

Hvilke typer kurs har dere ?

Vi tibyr undervisning Online og Onsite

Norsk for utlendinger. Campus i den norske kolonien i Alfaz del Pi

kurs på alle nivå ( A0, A1,A2, B1, B2/C1)

· Intensiv kurs

· Immersjonskurs

· Konversasjonskurs

· Kurs i hverdagsnorsk

· Privatundervisning

Spansk for utlendinger. Campus like i nærheten av gamlebyen i Alfaz del Pi

kurs på alle nivå ( A0, A1,A2, B1, B2/C1)

· Intensiv kurs

· Immersjonskurs

· Konversasjonskurs

· Kurs i hverdagsspansk

· Privatundervisning

Privatundervisning tilbys også online. All onlineundervisning foregår via plattformen Zoom

Hvor arrangeres kursene?

Nordic Senter er unik og enestående i sitt slag når det gjelder språkinnlæring. Så vidt vi vet er vi de eneste på verdensbasis som kan tilby språkbading i norsk språk og kultur, såkalt immersjon. Takket være tilhørigheten vår til den norske kolonien i Alfaz del Pi, er det mulig for oss å tilby dette kurset også utenfor norges grenser.I Norge har vi campus i Kristiansund.

Nordic Senter tilbyr også immersjonskurs i spansk språk og kultur. Campus i Spania ligger like i nærheten av gamlebyen i Alfaz del Pi.

Hvor mye koster kursene?

Prisene på kursene oppgis på forespørsel. Gjennomsnittspris på kurs for grupper, er 8 € per time. Spør oss om pris og muligheter for grupper på over ti personer

Vi har siden 2017 vært godkjent av EURES for elever som har fått stipend til kurs gjennom ordningen i EURES ,Your first eures job.

Er det vanskelig å lære spansk?

Ikke nødvendigvis. Det kommer an på metoden som brukes for å lære språket. I bunnen ligger ofte et metaspråk om språket. Ofte kalt grammatikk 😊 Vi vet at mange som ønsker å lære et språk, ser på grammatikken som det største hinderet.På våre kurs lærer du å bruke det du allerede kan fra før på ditt eget morsmål, til å lære de nødvendige på spansk, for slik å oppnå kommunikativ kompetanse. Og når du har kommunikativ kompetanse, er det faktisk kun snakk om mengdetrening for å komme videre – i de fire ferdighetene som er å lytte,lese,snakke og skrive - på spansk !

Er det nødvendig å lære spansk for å få jobb i Spania ?

Ja, så absolutt. Spanjoler er generelt ikke så glade i å snakke engelsk, og deres engelsknivå gjør at de foretrekker å kommunisere på spansk.

Tilbyr dere kurs i spansk for skoleklasser?

Ja, vi organiserer skreddesydde opplegg for skoleklasser som ønsker å komme til Spania for å forbedre spansken sin. Vi har spanske lærere og kulturverter som tar seg av kursingen som foregår på spansk – hele tiden.

Spør oss om hva vi kan hjelpe deg med 😊

Hvordan kan jeg vite hvilket språknivå jeg skal begynne på ?

Vi kan teste deg for å finne ut hvor du befinner deg språkmessig, og finne det kurset som passer best for deg.

Tilbyr dere kurs i norsk for skoleklasser ?

Ja, vi organiserer skreddesydde opplegg for skoleklasser som ønsker å komme til Kristiansund eller Alfaz del Pi for å forbedre norsken sin. Vi har norske lærere og kulturverter som tar seg av kursingen som foregår på norsk – hele tiden.

Spør oss om hva vi kan hjelpe deg med 😊

Er det mulig å søke jobb hos Nordic Senter ?

Ja, du er velkommen til å sende inn din søknad til info@nordicsenter.com dersom du er lærerutdannet enten i norsk eller spansk . Snakker du godt norsk eller spansk, eller begge deler, og har god kulturkunnskap om hjemlandet ditt, er du også velkommen til å søke som kulturvert. Vi har hele tiden behov for folk.Ta bare kontakt med oss, om du har spørsmål om stillingene.


Er det mulig å være med på « stikk innom i lunsjen» ( daglig språktrening på zoom fra 11-11.30) hvis jeg ikke har vært elev på Nordic senter ?

Nei, dessverre. Lunsjsamlingene er et tilbud kun for tidligere elever.

Må man bo på campus eller hos en vertsfamilie om man tar et språkbad ?

Ja, siden vi legger opp til undervisning og aktiviteter 15 timer i døgnet mister man litt av kontinuiteten og kontakten med kulturen om man ikke bor på campus eller hos en vertsfamilie. Når det er sagt har vi gjort noen unntak i tidenes løp. Spør oss om det.

Jeg har glutenallergi. Tilpasser dere maten til meg ?

Ja, ved alle typer allergier og intoleranse er vi avhengig av å få informasjon om hva du kan spise og ikke spise på forhånd. I felleskap kan vi da lage en god plan slik at den maten du spiser på kurset ligner mest mulig på det som står på menyen.

Hva betyr det at vi gjennomlever fire livsetapper og et kalenderår på immersjonskurset?

Det innebærer at du blir kjent med kulturen som tilhører barn,voksen,voksen og pensjonist. Samtidig får du være med på å feire høytider og andre tradisjonsrike feiringer i løpet av kurset. På kursoversikten du får ved påmelding vil du få god informasjon om hvordan du skal forberede deg på å få størst mulig utbytte av oppholdet. Det er viktig at følger opp punktene på listen du får tilsendt. Bare slik kan vi garantere deg et godt utbytte av kurset.


Hva innebærer det å språkbade?

Våre språkbadkurs har undervisning og aktiviteter 15 timer i døgnet, sju dager i uka.Når du språkbader er du omgitt av språket, og forholder deg til det hele tiden. Det er altså ingen pauser fra språket i løpet av disse 15 timene. Kun en halvtime på kveldstid, hvor du kan ringe hjem eller snakke med medstudenter på det språket du måtte ønske.


Er det mulig å få tilgang på boligen dagen før kursstart på immersjonskursene ?

Nei, det er dessverre ikke mulig.Immersjonkurset starter alltid kl 11.30 , slik at det skal være mulig for de fleste å rekke frem til oppstart. Har du behov for et sted å overnatte for en rimelig penge, så ta kontakt med oss.


Kurs på alle nivå (A0,A1,A2,B1,B2/C1) Klasseromsundervisning og online

134 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kurs

bottom of page